Jaa tämä sivu

Piipposet juhlivat Joensuussa 2023

sukuseuran 40-vuotista taipaletta sekä uuden sukukirjan julkistamistilaisuus


Kokoontumispaikkana Joensuun Laulutalo, Kauppakatu 51, lauantaina 8.7.2023.

(http://www.laulutalo.fi)


Tilaisuus alkaa klo 12. jolloin on mahdollisuus tutustua sukuseuran kirjatarjontaan ja samalla julkaistavan kirjan ennakkotilausten luovutus. Osallistumismaksu 35 euroa, joka sisältää sukulounaan ja luennon. Ilmoittautumiset 15.6.2023 mennessä jäsensihteerille sähköpostitse:

jasensihteeri.piipponen@gmail.com tai

puhelimitse: 0400 963 356.


Varsinainen tilaisuus alkaa kello 12.30 perinteisellä omakustanteisella sukulounaalla, joka sisältää:
o mansikka, meloni, feta, vihersalaatti
o savulohisalaatti
o punajuuri, omenasalaatti
o graavilohi
o piirakat ja munavoi
o porsaanfile kermakastikkeella
o keitetyt perunat, uunijuurekset
o kotikalja, mehu, vesi
o puolukkakiisseli


Lounaan jälkeen noin klo 13.30 FT Jukka Partanen kertoo Piipposista ja ruotusotilaan elämästä 1600 -1700 -luvun vaihteissa
luennon jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle aiheesta.
klo 15.00 Piippos-sukukirjan julkaisu
klo 15.30 vuosikokousrutiinit ja Sukuseura Piipponen ry:n sääntömuutos.

Kokouksen jälkeen sukuseuran tarjoamat mansikkakakkukahvit
Tilaisuus päättyy klo 17.00. 


Maksutiedot:

Tilinumero: FI37 5770 0520 4557 80
Saaja: Sukuseura Piipponen ry
Viite: 1164
Eräpäivä: 15.6.2023
Summa: 35 euroa/henkilö,
4-10 -vuotiaat lapset 17,50 euroa
alle 4-vuotiaat maksutta


Muuta huomioitavaa:
Joensuussa on samana viikonloppuna 7.-8.7.2023 Ilovaari-musiikkifestivaali.

Majoitus kannataa varata ajoissa.Piipposet Osaransepän jalanjäljillä Riihimäen Lempivaarassa 14.8.2021

Elokuun lauantaista sukutapaamistamme Riihimäen Lempivaarassa on mukava muistella. Kokoonnuimme Lempivaaraan puolilta päivin. Kun osa meistä oli nauttinut omakustanteista lounasta Lempivaaran ravintolassa, kokoonnuimme meille varattuun suureen mökkiin. Tunnelma oli odottava, kun kahvittelimme ja osin vielä tutustuttelimme toisiimme. Vuotta aiemmin saimme sukuseurassa ajatuksen tulla kesällä 2021 Riihimäelle kokoontuaksemme yhdessä Osaranseppä Juho Piipposen (1890 – 1958) jälkeläisten kanssa.


He olivat järjestäneet serkustapaamisia jo useamman kerran, ja sukuseuralle ajatus yhteisestä tapaamisesta sopi mainiosti. Seuran toiminnan elävänä säilyttämistä ja kehittämistä edesauttaa meneminen sinne, missä Piipposia liikkuu. Meitä on monta haaraa ja konkreettinen tutustuminen toisiimme voi herättää kiinnostusta myös sukuseuran toimintaan osallistumiseen ja menneisiin sukupolviin kohdistuvaan tutkimukseen.

Lämpimästä mutta vähän epävakaasta kesäsäästä johtuen arvoimme vuosikokousrutiineja valmistellessa kokouksen pitopaikkaa mökin terassin ja sisäoleskelutilan välillä. Kesäinen sadekuuro päätti paikan puolestamme. Alkajaisiksi tutustuimme Osaranseppä Juho Piipposen elämäntarinaan ja varsinaisten vuosikokousrutiinien jälkeen kohotimme lehtikuohumaljan tapaamiselle.

Rentoon mökkeilyyn kuului myös grillaus paikan päällä. Oiva emäntämme, Sirpa Salo oli ruokaostosten lisäksi toki valmistellut menun pitkälle etukäteen kanttarellikastikkeineen ja marinoituine kasviksineen, mutta muuten ruoanlaitto tapahtui mökillä. Kun toiset hyörivät keittiössä ja grillillä, toiset keskittyivät rentoutumiseen ja vapaaseen seurusteluun.

Iloksemme mukaan oli saapunut myös sukuseuran perustamiseen ja toimintaan aikanaan keskeisesti vaikuttaneen Pirkko Mäkeläisen (1924 – 2020) tytär Pia Pohjankoski. Pialla oli mukanaan kansioittain sukututkimukseen tiiviisti paneutuneelta äidiltä jäänyttä tutkimusmateriaalia, sekä käsin että koneella kirjoitettuja taulukoita, muistiinpanoja ja kirjeitäkin liittyen hänen vuosikymmenten tutkimustyöhönsä. Lisäksi kansioista löytyi seuran varhaista toimintaa kuvaavaa materiaalia aina ensimmäisestä sukutapaamisesta lähtien. Tutkimme näitä innolla ja mielenkiinnolla. Pirkon sukututkimusmateriaalista löytyy varmasti paljon hyödyllistä tietoa myös tuleviin Piippos-selvityksiin.

Ruoka valmistui ja pääsimme herkuttelemaan. Maittava ateria maistui päivän päätteeksi: possua, kanaa, savukalaa, perunoita, kanttarellikastiketta, marinoituja vihanneksia, salaattia ja jälkiruoaksi valkosuklaakääretorttua ja kahvia, nam. Osan lähdettyä kotimatkalle ruoan jälkeen, muutama jäi vielä saunomaan, istumaan iltaa ja yöpymäänkin ajellen kotiin sunnuntaina.

Korona aiheutti haasteensa sukutapaamiselle. Jouduimme muuttamaan alun perin ajateltua ajankohtaa kesäkuulta elokuulle. Kesän loppupuoli koulujenkin jo alettua ei liene paras mahdollinen ajankohta, ja edelleen fyysiset tapaamiset varmasti arveluttavat monia koronan aaltoillessa. Kaikesta huolimatta meitä uskaltautui noin parikymmenpäinen joukko Lempivaaraan. Mukavaa oli!

Sukutapaamisen yhteydessä sukuseuraan liittyi uusia jäseneniä, tervetuloa kaikille uusille jäsenille mukaan seurantoimintaan!

SUKUKOKOUSKUTSU 2021 Teema: Osaransepän jalanjäljillä

Paikka: Lempivaara Holiday, Riihimäki, osoite: Karhintie 196

Ajankohta: lauantai 14.8.2021 Ilmoittaudu jäsensihteerille joko sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään pe 9.7.2021. Osallistumismaksu maksetaan sukuseuran tilille viimeistään la 31.7.2021.

Ohjelma: 

klo 12.00 alkaen omakustanteinen lounas halukkaille Lempivaaran ravintolassa - klo 13.00 kokoontuminen ravintolan terassilla. 

klo 13.30 lyhyt tutustumiskierros alueella.

klo 14.00 sukuseuran vuosikokous mökissä.

klo 15.00 majoittautuminen - klo 15.30 alkaen vapaata seurustelua, ruoanlaittoa ja lopuksi ruokailu (grilliruokaa) - illalla saunomista ja uintia - myöhemmin illalla yöpyjille tarjolla iltapalaa

Osallistumismaksu:

30 euroa (hinta sama kaikille, yöpyy tai ei) alle 10-vuotiaat maksutta vanhempien mukana Osallistumismaksu sisältää mökin vuokran, mökillä tehtävän grilliruoan, saunamakkarat sekä kahvit.

Maksutiedot: Tilinumero: FI37 5770 0520 4557 80 Saaja: Sukuseura Piipponen ry. Viite: 1164 Eräpäivä: 31.7.2021 Summa: 30 euroa/henkilö

Ruokarajoitteet: Jos sinulla on ruokarajoitteita, niin ilmoita niistä jäsensihteerille ilmoittautumisen yhteydessä.

Vuosi 2020

Hyvää alkanutta syksyä 2020 jäsenistöllemme!

Kulunutta vuotta on vietetty koronan varjossa mutta sukuseuran toimintaa sen ei ole annettu haitata. Joensuussa syyskuussa pidetyssä vuosikokouksessa Piipponen sukuseura ry:n jäsensihteerinä aloitti uutena Katja Piipponen, tervetuloa Katja toimintaan mukaan.

Katja muistaa jäsenistöämme vuotuisilla jäsenkirjeillä ja sähköposteilla osoitteesta, muistathan hyväksyä postinlähettäjän:   jasensihteeri.piipponen@gmail.com Kyseeseen gmailiin voitte lähettää sähköpostiosoitteen muutokset sekä jäsenasioihin ja jäsenmaksuihin liittyvät kyselyt. Toki myös Jukka, Minna sekä Tuija ovat käytettävissänne entiseen tapaan sukuseuran toimintaan ja sukututkimuksiin liittyen tai muutoin jutustellen.                                                             Turvallista syksyä ja alkavaa talvea kaikille toivottaa Piipposen sukuseuran hallitus.

Sukuseuran vuosikokous 2020!

Piipposet kokoontuvat vuosikokokouksen merkeissä 19.9.2020 klo. 13 kahvila Hilun Paikan kamarissa Joensuussa osoitteessa Torikatu 12 Korttelikulma.

Ilmoittaudu 10.9.2020 mennessä Minnalle niin tiedämme varata kahvin myös Sinulle!

puh. 050-5982469 tai minna.piipponen@uef.fi

Hilun Paikassa saa lauantaisin myös brunssia klo 14:ään saakka.

Hyvä sukuseuran jäsen!

Tämä vuosi, 2020 on mennyt koronakuvioita seuraillen. Hallituksen nettikokouksessa päädyimme että suurempaa sukukokousta ei järjestetä, pidämme ns. välivuoden. Vaikkakin nyt uusien sääntöjen mukaisesti kokoontumisemme olisi nyt jo mahdollistakin niin järjestelyaikamme ei siihen riitä. Keväiset sukuseuran postituksetkin jäi väliin.

Mutta tämä aika antaa nyt aikaa, aikaa pohtia tulevaa ja suunnitella tulevaa, panostaa vuoteen 2021 ja sukuseuran yhteiseen kokoontumiseen. Tähän olet myös sinä tervetullut suunnittelemaan, kaikki ehdotukset järjestelyineen ovat tervetulleita. Ehdotuksia on hyvä jo lähettää ennen talvea paikkavarauksien vuoksi, yhteystiedot alla.

Sukuseuran hallituksenkokous pyritään järjestämään vielä syyskesän aikaan mutta lähemmin siitä Helsingin Sanomissa heinäkuun aikana. Jos haluat viestiä käsiteltäväksi jotain, heitäthän viestiä, yhteystiedot alla.

Nyt on tullut kyselyitä jäsenmaksuista, jäsenkirjeistä yms. Syksyllä 2019 siirryimme sähköiseenpostitukseen. Jäsenkirjeesi on kenties mennyt sinne roskapostin puolelle. Kannattaa aina tarkistaa myös se roskapostikansio ja hyväksyä Piipos sukuseuranposti, näin se lähtee ohjautumaan jo suoraan ja kenties tulee sitten paremmin luetuksi. Roskapostikansiohan tyhjentyy automaattisesti ellet huomioi niitä posteja sieltä. Mikäli et ole muistanut jäsenmaksuasi niin ohjeet jäsenmaksun hoitamiseen löytyy sivulta: Jäsenyys.

Aurinkoista ja auvoista kesää kaikille, tavataan taas sukuseuran merkeissä syystalvesta!

   Sukuterveisin Jukka, Tuija ja Minna.

Yhteystiedot:

Vuosi 2019

Vuoden 2019 syysjäsenkirje saapuu joulukuun aikana. Sähköpostitus alkaa viikolla nyt viikolla 49. Kirje sisältää tietoa sukututkimusten saralta sekä vuoden jäsenmaksun.

Lappeenrannan sukupäivien yhteydessä pidetyssä hallituksenkokouksessa 15.6.2019 päätimme siirtyä sähköiseen postitukseen sukuseuramme jäsenpostituksissa. Jäsenpostituslistalla on vanhentuneita postiosoitteita jotka kaipaavat päivitystä. Osin päivityksiä on jo tehty puhelimitse. Mikäli et ole saanut yhteydenottoa - ei tiedossamme ole teidän puhelinnumeroa. Sukupostin varmistamiseksi ole hyvä ja ota yhteyttä mikäli osoitteesi on muuttunut - liitä mukaan sähköpostiosoitteesi. Näin sukuposti tavoittaa sinut ja saat luettavaksesi viimeisimmät uutiset Piipposen sukuseura ry tapahtumista. 

Vuonna 2019 Lappeenrannassa pidetyssä vuosikokouksessa käsittelimme Piipposten sukujuuria ja tutkitun materiaalin osalta tutkimusten työstämistä kirjaksi. Päädyimme kirjahankkeen osalta siihen että pyrimme työstämään sukukirjan ihan sukuseuramme sisällä. Mikäli olet halukas tulemaan mukaan kirjatoimikuntaan niin tervetuloa. Lähetä viestiä joko Minnalle tai Tuijalle.

Vuosi 2018

Tervehdys Piipposet!

Sukuseuramme kokoontuu Joensuussa lauantaina 30.6.2018 klo 12.00 alkaen. Kokoonnumme Rajakapteenin Pirtissä, ravintola Kerubissa. Osoite on Siltakatu 1, Ilosaari, 80100 Joensuu.

Sukututkimusprojektimme on edennyt ykkösvaiheeseen ja sukupäivän aikana saamme kuullaksemme Piippos - tutkimuksien välituloksia. Sukututkija Ari Kolehmainen kertoo meille mitä DNA - testeistä on selvinnyt. Tilaisuudessa voit halutessasi opastettuna tilata oman DNA - testisi.  

Ohjelma:

     klo 12-13.30 omakustanteinen ruokailu

klo 13.30 – 15.00 Ari Kolehmainen: Mitä olemme saaneet selville Piippos-haarojen yhteyksistä dna-testien avulla.

* klo 15.00 – 16.00 Vuosikokous

klo 16.00 Sukuseuran tarjoamat iltapäiväkahvit